+32 475 55 00 73 patrick.wendelen@iscn.eu

Randstad Maritiem

Omdat mensen altijd het verschil maken

Randstad is wereldwijd bekend voor uitzendwerk en HR-dienstverlening. Specifiek voor de behoeften van de haven van Antwerpen naar gespecialiseerde bedienden, werd ‘Randstad Maritiem’ ontwikkeld, met kantoor op de Groenplaats.

“Het sourcen en selecteren van mensen waarvan hun studies en ervaring maximaal overeenkomt met de verwachtingen van de havenbedrijven is onze kerntaak” licht Greet van Melkebeke, Business Manager Maritiem & Young Talents, toe. “Het gaat dan om mensen met een diploma logistiek management, Master TEW, Master na Master Maritieme wetenschappen,… Daarnaast bouwen we continu ons netwerk uit met kandidaten die kunnen buigen op relevante werkervaring als customer service medewerker, (hulp)expediteur, loketbediende, douanedeclarant, dispatcher, etc… om zo aan de specifieke noden van de sector te voldoen. Maar dit volstaat hoegenaamd niet om alle openstaande vacatures in te vullen”.

Daarom staken Randstad en Portilog bijna tien jaar geleden de koppen bij elkaar over hoe ze de bestaande kloof tussen vraag naar en aanbod van logistieke bediendenprofielen in de Antwerpse haven mee konden helpen dichten. Vandaag hebben ze al meer dan 540 mensen opgeleid. Meer dan 70% van hen ging na de opleiding aan de slag in de haven als logistiek bediende. Meer dan 60% werkt nog steeds in de sector. De samenwerking wordt nu ook uitgebreid naar Gent, Genk en Luik.

Geen ervaring, wel de juiste competenties

Dat de samenwerking zo succesvol is, heeft alles te maken met de manier waarop beide partners elkaar aanvullen. Randstad zorgt eerst voor een kwalitatieve selectie van de kandidaten voor de verschillende opleidingstrajecten. Die screening peilt de competenties van de geïnteresseerden op het vlak van leergierigheid, flexibiliteit en een hands-on mentaliteit. Portilog neemt vervolgens het praktijkgerichte luik van drie mogelijke opleidingen (Transport Documentation Officer, Trainee Shipping & Logistics en Logistics Coördinator) voor zijn rekening. Daarna brengt Randstad de kandidaten in contact met potentiële werkgevers.

De haven uitdragen op hoog niveau – Randstad Young Talents

Bedrijven benutten nog onvoldoende het potentieel van studenten, zeker van de hooggeschoolde laatstejaarsstudent, terwijl die staat te springen om praktijkervaring op te doen in lijn met zijn studie. Daarom creëerde Randstad het concept ‘Randstad Young Talents’ waarbij we aan deze toptalenten ‘studierelevante bijbanen’ aanbieden.
“Een studierelevante bijbaan is een op maat gecreëerde studentenjob in een bedrijf voor een laatstejaarsstudent” licht Greet van Melkebeke toe. “De student doet studierelevante ervaring op en bouwt zo aan zijn curriculum, terwijl de onderneming voor een gunstige prijs een hooggeschoolde, flexibele arbeidskracht in huis haalt”.
Het werk kan structureel zijn – één of twee dagen per week – of projectmatig – één tot meerdere maanden – en over een korte of lange periode gespreid zijn. Het kan zowel tijdens het academiejaar als in de vakantieperiodes. 
De studenten zijn gemotiveerd, want ze verdienen een centje bij in een job die hen ligt. Uit onderzoek weten we dat 42% van de studenten een job zoekt in het verlengde van hun studies. Tegelijk verwerven ze nuttige competenties die in hun latere carrière van pas komen. Voor de onderneming is het dan weer een uitgelezen kans om zich te profileren als voorkeurswerkgever en young potentials aan zich te binden. 84% van de studenten zou opnieuw voor dezelfde werkgever kiezen en heel wat studenten stromen door van een studierelevante bijbaan naar een vaste job in het bedrijf. Dit is een uitgelezen kans voor de logistieke sector!

Randstad

Randstad Maritiem
Groenkerkhofstraat 2, 2000 Antwerpen
+32 (0)3 201 87 87
antwerpen_groenplaats@randstad.be
www.randstad.be

Ga terug naar onze partners