+32 475 55 00 73 patrick.wendelen@iscn.eu

Descartes

Geïntegreerde totaaloplossing voor logistieke processen

Descartes is een mondiale leverancier van software-oplossingen die bijdragen tot het optimaliseren van het logistiek proces. Uniek is dat het een totale alles overkoepelende oplossing betreft, die zich echter ook via deelpakketten laat implementeren en integreert met alle gangbare software die betrekking heeft op logistieke processen.

Descartes is een internationaal actief bedrijf met oorsprong in Canada. Het hoofdkantoor is gevestigd in Waterloo (Ontario). Wereldwijd telt Descartes een 800-tal medewerkers, waarvan een 80-tal in de Belgische vestigingen. Verder zijn er Europese filialen in Frankrijk, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland, Zwitserland en voormalige Oostbloklanden.
“Het Global Logistics Network is onze basis” opent Sarah Blessenaar, Senior Field Marketing Manager voor Europa bij Descartes. “Alle andere oplossingen zijn daarrond gebouwd en gericht op een betere samenwerking tussen mensen en technologie, met het oog op een vlottere afhandeling van de meest uiteenlopende logistieke processen. Wij bedienen een zeer gevarieerde klantenwaaier, zowel logistiek georiënteerde ondernemingen als productiebedrijven”.

Een uniek platform

Logistiek is zowel uiterst universeel als heel specifiek. Het komt er steeds op aan alles wat er nodig is te hebben op de plaats en het moment waar dat gewenst wordt. Dat is precies het uitgangspunt waarrond het ‘Global Logistics Network’ van Descartes is ontwikkeld.
Sarah Blessenaar: “Dit platform integreert alle denkbare transportmodi – lucht, land, water – en ’s werelds grootste multimodale logistieke ‘community’ – meer dan 35.000 aangesloten bedrijven in meer dan 160 landen – zodat firma’s snel en laagdrempelig met elkaar kunnen connecteren en samenwerken”.
Het ‘Global Logistics Network’ van Descartes verwerkt alle data- en documentstromen die gepaard gaan met logistieke processen en dat in real time, op lokale schaal nationaal of grensoverschrijdend. Zo kunnen kleinere en grotere spelers, firma’s die technologisch ver gevorderd zijn of nog in een beginfase verkeren, naadloos samenwerken.

Complementaire bouwstenen

Het ‘Global Logistics Network’ van Descartes is modulair opgevat voor maximale flexibiliteit en toekomstzekerheid. Het platform voorziet in alles omvattend transport management voor een sluitende procesafhandeling. Deze module omvat de planning, ‘tracking’ van de vracht, meten en evalueren met het oog op het optimaliseren van het gebruik van alle middelen en medewerkers.
Een andere module is toegespitst op de administratieve formaliteiten, inclusief alle douane-administratie (o.a. inklaren van goederen).
Het platform speelt perfect in op de noden van supply chain partners en laat ze moeiteloos samen communiceren.
Sarah Blessenaar: “Een van de vele toepassingen is beheren van de complexiteit van het beleveren van retailketens, inclusief de ‘order-to-cash’-overspanning”. Descartes kan de volledige keten sluitend maken, alle gegevens zijn aangemaakt voor een vlotte export naar de softwareprogramma’s van de partners.
“Iedereen die een logistiek proces heeft in zijn onderneming, heeft baat bij onze totaaloplossing of deelpakketten” besluit Sarah Blessenaar.

Descartes

Descartes
Duwijckstraat 17, 2500 Lier
+32 (0)3 800 06 00
info@descartes.com
https://www.descartes.com

Ga terug naar onze partners