+32 475 55 00 73 patrick.wendelen@iscn.eu

Combinant nv

Internationaal knooppunt voor multimodaal transport

Combinant nv laat zich opmerken met een vooruitstrevende terminal voor multimodaal transport in de Antwerpse haven, met als bijzonderheid dat het om een ‘open-access’ aanbod gaat voor niet-watergebonden transportmodi, m.a.w. vrachtwagens, spoorwegondernemingen en spoor operators.

Combinant nv ontvangt treinen uit gans Europa en biedt twaalf rechtstreekse spoorverbindingen voor goederenverkeer. Het lossen en laden van units om ze over te dragen op een ander transportmiddel is de corebusiness voor de onderneming. De units die behandelt worden zijn allerlei gaande van standaard containers, tankcontainers, laadkisten maar ook trailers.
Ben Beirnaert, General Manager Combinant nv: “We zijn in de Antwerpse haven gelegen naast BASF, waar ook het idee ontkiemde voor onze onderneming. Aan de basis lag de wil om vracht minder lang op de openbare weg te houden en zo snel mogelijk via spoorverbindingen naar de eindbestemming te loodsen”.

Neutraliteit

De infrastructuur van Combinant nv omvat vijf sporen à 650 m lengte en drie grote portaalkranen. “Wij verzorgen alle noodzakelijke bewegingen die nodig zijn voor de overslag” benadrukt Ben Beirnaert. “Onze focus ligt op efficiëntie, zoveel mogelijk doen op een minimale oppervlakte. Een doorgedreven inzet op ICT-ondersteuning is een vanzelfsprekend onderdeel van ons streven naar uiterst korte doorstroomtijden”.
Combinant nv staat 24/24 ter beschikking van maandag 06.00u tot zaterdagmiddag 12.00, een dienstregeling die volledig aansluit bij de spoorwegen.
“Alle spooroperatoren maken gebruik van de services die Combinant nv te bieden heeft, omdat wij volstrekt neutraal zijn en zelf geen transportactiviteiten ontplooien” benadrukt Ben Beirnaert.

Capaciteit

Combinant nv behandelt ongeveer 400 vrachtwagens per dag, of 125.000 units voor het voorbije jaar 2015. Dit jaar zal dat aantal groeien richting 130.000 stuks. De maximale capaciteit van de terminal ligt momenteel rond 150.000 units.
Ben Beirnaert: “Midden dit jaar nemen we een systeem voor vooraanmelding in gebruik, waardoor de procesafhandeling op de site nog sneller kan. Hierdoor kunnen de transporteurs de administratieve afhandeling al vooraf in orde maken”.
De informatie-uitwisseling tussen Combinant nv en de vrachtwagens laat toe om een slot te kiezen met de meest gunstige doorlooptijd. Belangrijk is ook dat er real time data m.b.t. de terminal zal gegeven worden aan de transporteurs. Gemiddeld kan dit 8 tot 15 minuten tijdswinst opleveren t.o.v. een gemiddelde doorlooptijd van 45’.
Het voorbije jaar werden de activiteiten van Combinant nv uitgebreid met ‘value added logistic services’ waartoe een 12.000m² tellende site in gebruik werd genomen. “Het betreft kleine herstelwerkzaamheden, het vooraf checken van allerhande types containers,…” verduidelijkt Ben Beirnaert. “Slechts 15% van de hier behandelde containers zijn van het maritieme type. De variatie is enorm!”.

Combinant

Combinant nv
Scheldelaan 800 – haven 755, B-2040 Antwerpen
+32 3 250 62 62
info@combinant.be
www.combinant.be

Ga terug naar onze partners